Beste reisbestemming voor een last minute vakantie Turkije

Als je opzoek bent naar een Last minute Turkije dan heb je de keuze uit vele mooie bestemmingen. Of je nou meer bent van een zonvakantie waar je met een cocktail in de hand op het strand ligt of meer zin hebt in een culturele vakantie, Turkije is een land dat vele opties biedt voor toeristen. In dit artikel gaan we in op welke locatie het beste is voor je last minute vakantie naar Turkije.

Een zonvakantie in Turkije

Als je opzoek bent naar een zonvakantie in Turkije dan zit je goed in Alanya. Dit is een van de favoriete Turkse vakantiebestemmingen. Je kan hier zon, cultuur en natuur combineren in een vakantie. Deze badplaats aan de Turkse Riviera staat bekend om de lange zandstranden die je aan beide kanten van het centrum kan vinden. In het centrum kun je prima terecht om te winkelen of een terrasje te pakken. Vanaf het kasteel heb je een geweldig uitzicht over de kustlijn. Er zijn vele land- en zeegrotten die je kan bezoeken als je wat meer van de natuur wilt zien. Als je liever een rustigere en minder toeristische badplaats bezoekt dan is Dalyan een goede optie. Dit pittoreske vissersdorpje ligt op de weg naar een van de mooiste stranden van Turkije, namelijk Iztuzu Beach. Dit strand is ook bereikbaar per boot via de rivier. Het staat bekend als de broedplaats van de Caretta Schildpad. Tussen mei en oktober zijn deze schildpadden te zien op het strand. Hou wel rekening met de regels die gelden om ze te beschermen. Vanaf de rivier heb je een goed uitzicht op de koningsgraven die zijn uitgehouwen in de rotsen. In de warmwaterbronnen kan je een lekker ontspannend modderbad nemen. Een andere minder bekende plaats is Özdere, deze badplaats is super rustig vergelijkbaar met bovengenoemde plaatsen. Het is een van de best bewaarde antieke steden in de wereld en was na Rome de grootste stad van het Romeinse Rijk. Gezien de rust die het nu uitstraalt kan je je amper voorstellen dat deze stad ooit een levendige handelsstad was. 

Het Monaco van Turkije

Ja, ook Turkije heeft een soort van Monaco, namelijk Marmaris. Deze stad heeft de meest bekende jachthaven in het Egeïsche gebied. Je kan er dure schepen en plezierjachten spotten en aan de boulevard vind je vele uitgaansgelegenheden waar ook de lokale jetset zich graag laat zien. Vergeet niet om een bezoekje te brengen aan de lokale bazaar en het kasteel te bezoeken als je graag wat cultuur wilt opsnuiven gedurende je bezoek.