Bezigheden tijdens quarantaine

      Geen reacties op Bezigheden tijdens quarantaine

We leven in een rare periode. Een gedeelte van de samenleving, met vitale beroepen, gaat elke dag naar werk terwijl het andere gedeelte van de samenleving thuis in quarantaine zit. Een gedeelte van deze mensen kan hun normale werk enigszins thuis voortzetten door een werkplek te improviseren en de kinderen proberen bezig te houden. Het andere gedeelte van de mensen zit thuis, zonder werk. Deze groep begint zich langzaamaan te vervelen. En dit is ook niet heel gek. Normaal is ons leven supervol met impulsen, Werk, sociale bezigheden, en social media vragen elke dag onze attentie. Nu werk en sociale bezigheden zijn weggevallen, blijft er voor ons idee weinig over; de mogelijkheden thuis. Voor de mensen die moeite hebben om zich in deze tijd bezig te houden thuis, schrijf ik deze blog. Ik zal een aantal tips geven om verveling tegen te gaan.

Bingen

Yesss! Eindelijk tijd om al je series en films die al tijden op ‘Mijn lijst’ staan te bekijken. Netflix, DisneyPlus, Videoland, ze staan er allemaal vol mee. Het is zeker aantrekkelijk om de hele dag te bingen, maar probeer dit tot de avonden te beperken. Je wilt namelijk ook nog wat nuttige zaken regelen, of toch niet…?

Het huis opruimen

Helaas. Er zijn inderdaad ook minder leuke dingen te doen in de quarantaine. Tuurlijk wil ik ook elke dag bezig zijn met slapen en Netflix’en. Zo werkt het helaas niet altijd. Het is namelijk handig om deze tijd praktisch te gebruiken. Een van die praktische zaken is het opruimen en mogelijk renoveren van de woning. Het beste is om een to-do lijstje te maken en daar elke dag ten minste één item van af te kunnen strepen. Het zal je verbazen hoe goed je je voelt nadat je taak voltooid is. Die zolder die al een decennia niet meer is aangeraakt? Precies. Die moet nu eens opgeruimd worden. Misschien verbaas je jezelf nog wel met at voor leuke dingen je er hebt neergezet. Moet je keukenvloer eigenlijk al een tijdje een nieuwe laag krijgen? Met epoxy vloer coating is de vloer diezelfde dag alweer beloopbaar (goed excuus om de rest van de dag dus te Netflix’en!).

Reisplannen maken

We kunnen nu dan wel niet reizen, aangezien dat ons afgeraden wordt, vliegmaatschappijen hun vluchten cancelen en omdat sommige landen een inreisverbod hebben opgesteld waar ook Nederland in wordt genoemd. Maar dit betekent natuurlijk niet dat we al kunnen fantaseren over waar we na deze crisis graag heen willen. Thailand, California, Indonesië….ik droom alvast even weg…