25 januari 2022

De feestjes waar we naar uit kijken deze zomer

2 min read

We leven tegenwoordig een beetje in andere tijden. Dat vraagt een hoop aanpassing. Zowel van onszelf als van de wereld om ons heen. Dingen die anders zo normaal zijn, kunnen niet meer. Dat is best lastig. Maar langzaam maar zeker komt er verbetering. Zo mogen we weer vrij reizen en kunnen we ook weer genieten van een drankje en een dansje op zijn tijd. Dit zijn de leukste feestjes voor deze zomer. Lees je mee?

Misschien toch een festivalletje

Het leek er lange tijd op dat het er niet van zou komen deze zomer maar met de versoepelingen omtrent de maatregelen zou het toch nog kunnen gebeuren: een zomerfestival. De zomertijd, startende in juli, is altijd een drukke tijd als het gaat om festivals. Niet zo gek, het weer is ernaar en mensen voelen zich vrijer in de sfeer die dan neergezet wordt. Landen als Nederland hebben al aangegeven te kijken naar de mogelijkheden rondom festivals deze zomer en wellicht staan we vanaf augustus gewoon weer op een groot veld een dansje te doen op de beste zomer hits.

Een bruiloft in de zon

Er zijn ook zo van die persoonlijke evenementen die al heel lang op de planning staan, denk maar aan het huwelijk. Het hoeft niet eens jouw eigen huwelijk te zijn, misschien ben je uitgenodigd voor de ceremonie en het feest van je dierbare vrienden. De zomertijd is perfect voor een heerlijke buiten-bruiloft. Wel even opletten dat het niet te warm wordt of dat het, dat zul je altijd net zien, gaat regenen.

Even die verjaardag inhalen

En met die versoepelde maatregelen dient er natuurlijk ook wat ingehaald te worden. Zo kon je misschien zelf je verjaardag niet vieren in de afgelopen tijd, of die van een vriend. Tijd om de slingers toch nog uit de kast te pakken en de ‘jarige’ toch nog even in het zonnetje te zetten. Misschien wel met een barbecue, daar is het weer nu beter naar dan in maart. Kleine meevaller!

Leef de maatregelen na

Allerbelangrijkst is natuurlijk wel dat we voor onszelf en elkaar blijven zorgen. Houd de geldende maatregelen in acht zodat we deze situatie samen zo snel mogelijk onder de duim krijgen. Houd jezelf ook tijdens deze feestjes in de gaten rondom andere gevaren zoals overmatig alcoholgebruik. Als je je afvraagt: wanneer ben je alcoholist? Zoek dan hulp en informatie bij SolutionS Belgium.