25 januari 2022

De luxe uitstraling van een vouwgordijn op maat.

2 min read

Heeft u wel eens naar VTwonen of Eigen Huis en Tuin gekeken? In deze programma’s valt mij altijd twee dingen op. Allereerst wordt het huis ingericht met een heel mooi en rustig pallet aan kleuren wat aansluit bij haast elke inrichting. Ten tweede maken ze altijd gebruik van op maat gemaakte vouwgordijnen. Als ze in het programma eenmaal bezig zijn met het afmaken van de inrichting komen er altijd nog wel een paar vouwgordijnen ergens te hangen. Ik moet zeggen dat dit een inrichting wel helemaal kan afmaken. Soms gaan ze een beetje te ver naar mijn mening met vouwgordijnen op maat die met een ‘voice-command’ omhoog of omlaag gaan, maar het idee blijft hetzelfde. Vouwgordijnen kunnen voor heel veel warmte, sfeer, en rust zorgen in een huis. Ze zijn alleen wel lastig om uit te kiezen. Daarom ga ik u vandaag een aantal tips geven bij het uitzoeken van uw op maat gemaakte vouwgordijnen.

 

Verschillende soorten vouwgordijnen.

De keuze voor de juiste vouwgordijnen is niet zomaar gemaakt. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende soorten vouwgordijnen waar je uit kunt kiezen. Laat ik bij het begin beginnen. Je hebt basic vouwgordijnen en vouwgordijnen van een iets hogere kwaliteit. Aan deze luxeren vouwgordijnen zitten dan vaak ook meer functies. Zo heb je verduisterende vouwgordijnen. Dit zijn heel vaak donkergekleurde vouwgordijnen die het licht van buiten blokkeren. Deze zijn dus ideaal voor in de slaapkamer. Wil je toch nog een beetje licht zonder dat ze naar binnen kunnen kijken? Dan heb je ook “Dim-out” vouwgordijnen. Deze gordijnen laten iets meer licht door maar blokkeren nog wel het zich van buiten naar binnen. Tot slot heb je ook licht-doorlatende vouwgordijnen. Dit lijkt mij de beste optie voor in een woonkamer. Vaak heb je namelijk wat meer kleurkeuze met dit soort gordijnen.

 

Op maat laten maken.

Elke leverancier kan vouwgordijnen op maat maken. Het bedrijf stuurt iemand naar jouw huis toe om de juiste afmeting te krijgen. Dit is een secuur werkje dat ook met veel precisie moet worden gedaan. Als de vouwgordijnen op maat zijn gemaakt en geleverd is het belangrijk om deze nog even kritisch te beoordelen. Het kan namelijk altijd voorkomen dat er een klein foutje is gemaakt, dus wees kritisch. Het is misschien een kleine investering, maar vouwgordijnen kunnen een inrichting echt helemaal afmaken. Ze zorgen voor een warm en sfeervol gevoel. Vouwgordijnen van een hoge kwaliteit gaan ook een lange tijd mee. Je zal dus heel lang plezier van ze blijven hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *