De mooiste plaatsen in Duitsland net over de grens

Ken je dat gevoel? Dat je er graag op uit wilt maar niet te ver weg? Net over de grens in Duitsland zijn er mooie plaatsen die je kan bezoeken. Je kan er voor één dag naartoe of lekker een weekendje weg. Ideaal als je geen zin hebt om uren onderweg te zijn of gewoon een dagje weg wilt in het buitenland. Ook kan je op veel plekken leuk wandelen, fietsen of goed winkelen. En dat allemaal in mooie plaatsen net over de grens in Duitsland!

mooie plaatsen in duitsland net over de grens

Lekker wandelen of fietsen net over grens

In de stad Lingen wat ten zuiden van Papenberg ligt, kan je heerlijke wandelen. Je wordt omgeven door bossen en grote weilanden met akkers. Er zijn fiets en wandelpaden van meer dan 220 kilometer lang. Je kan je hier urenlang en misschien wel dagen vermaken. Ontdek de mooie natuur en omgeving van Lingen. Daarnaast heb je de stad Raesfeld met een prachtig historisch waterkasteel. Het is een leuk klein dorp wat net over grens ligt in Duitsland. De omgeving is mooi natuurlijk met meren, bossen en heidevelden. Perfect om lekker te wandelen of te fietsen!

Interessante mooie plaatsen die je kan ontdekken

mooie plaatsen in duitsland net over de grens

Een zeer interessante plaats is de stad Papenberg. Het staat bekend om zijn Meyer Werft waar luxe cruiseschepen worden gebouwd. De hele stad staat in het teken van deze scheepswerf en een tewaterlating wordt dan ook druk bezocht. De geschiedenis van deze werf is in het centrum te ontdekken. Een andere mooie plaats is de stad Kleef vlakbij Nijmegen. Hier komen vaak mensen winkelen in het gezellige centrum. Daarnaast zijn er musea waaronder museum Kurhaus en Kasteel Schwanenburg. De omgeving bestaat uit veel natuur met bossen waar je doorheen kan fietsen.