De verzorging van jouw haar

      Geen reacties op De verzorging van jouw haar

Velen mannen en vrouwen zijn erg zuinig op hun haar. Maar toch kan het zo zijn dat jij denkt dat je de perfecte verzorgingsroutine hebt gevonden en dat dat uiteindelijk helemaal niet zo blijkt te zijn. Het is eerst belangrijk om vast te stellen wat voor soort haar je hebt, lang of kort, stijl of krullen, sterk of slap en volumineus of futloos. Tegenwoordig hebben heel veel haarproduct merken verschillende lijnen voor verschillend haar. Want niet elk haar kan natuurlijk met dezelfde shampoo gewassen worden.

Was routine

Ongeveer de helft van de Nederlandse vrouwen heeft lang of middellang haar. Over het algemeen geldt dat lang haar nou eenmaal meer aandacht en verzorging nodig heeft dan kort haar. Met lang haar kan je immers ook meer mee dan met kort haar! Wat voor bijna elk haartype wel geldt maar zeker voor mensen met lang haar is , was je haar niet te vaak. Het beste is 2 á 3 keer per week. Was je haar pas als het echt vies is. Gebruik een natuurlijke shampoo zonder parabenen, siliconen, alcohol en parfum, al deze stoffen zorgen er juist voor dat jouw haar beschadigd raakt. Gebruik daarna een conditioner aangepast aan jouw haartype. Heb je last van pluizend en droog haar? Gebruik dan een extra voedende conditioner. Heb je juist snel last van futloos en vet haar? Ga dan voor een conditioner die niet al te zwaar is en die je wat volume geeft. Het is beste is om je haar aan de lucht te laten drogen, en als je snel de deur uit moet en je niet de kou in wilt met je natte haar dan is het het beste om je haar te föhnen op een koele stand.

Extra verzorging

Een keer in de week is het goed om een haarmasker te gebruiken. De drogisten staan vol met kant en klare haarmaskers maar wist je dat je ook zelf een haarmasker kunt maken? Het klinkt misschien een beetje vies maar een eiwit masker doet wonderen voor je haar. Het eiwit masker is ideaal voor lang haar en het verstevigt de aanzet van je haar en voorkomt haarbreuken. Laat het even 20 á 30 minuten intrekken en spoel het daarna goed uit met koud water. Een serum voor je haar is ook altijd fijn. Verschillende merken hebben voedende serums voor het haar. Het merk Kerastase heeft voor elk haartype een ander serum. Breng het serum aan op handdoek droog haar of voor extra anti pluis kan je het ook aanbrengen op droog haar.