Een parasol kopen voor de hittegolf

      Geen reacties op Een parasol kopen voor de hittegolf

Toen ik het weerbericht voor de komende weken zag kreeg ik het eigenlijk al een beetje benauwd. Er werd namelijk weer een hittegolf voorspeld. Laat ik nou net iemand zijn die echt niet van de hitte houdt en ook nog eens snel verbrand. Wel wist ik dat ik de komende weken thuis zou zijn en er dus geen uitweg van de hittegolf was. Ik besloot dat een parasol kopen nu een van de slimste dingen was om te doen. Ik ben direct op zoek gegaan, ik vond het wel belangrijk om een grote en goede parasol te hebben. Ik kwam er al snel achter dat ik een paar keuzes moest gaan maken. Om te beginnen moest ik bedenken waar ik de parasol in de tuin wilde gaan plaatsen. In mijn geval was dat op ons terras, hier is dus geen plek of mogelijkheid om een gat in de grond te maken. Ik moest dus een parasol kopen die in een zware voet kan staan. Hiermee sloot ik al een aantal parasols uit. 

Veel verschillende soorten

Er waren verschillende soorten parasolvoeten, sommige konden verplaatst worden omdat er bijvoorbeeld wieltjes onder zitten. Andere worden bijvoorbeeld met een grondanker bevestigd. Ik besloot dat een eureka granieten voet het best bij mijn parasol zou passen. Bij deze parasolvoet is het namelijk mogelijk om de parasol te verplaatsen. Dat lijkt mij ideaal. Vervolgens ben ik gaan kijken naar de maat van de parasol die ik wil gaan aanschaffen. Omdat ik een grote tuin heb was die keuze snel gemaakt. Ik wil graag een grote parasol. Bij de grote parasols zijn er wel veel verschillende soorten. Zo zijn er aluminium parasols, ronde parasols, vierkante parasols, wandparasols en ook de zweefparasol

De juiste keuze

Zelf ben ik geïnteresseerd in de zweefparasol. Dit is een parasol waar de steel aan de zijkant staat en de parasol dus helemaal vrij hangt. Hierdoor zit er dus geen paal in het midden van de parasol en kan ik er dus makkelijker onderdoor lopen of onder liggen. Ook zijn deze eenvoudig te verstellen of te draaien. Er zit op de arm een mogelijkheid om de hoek te veranderen maar ook om de parasol te draaien. Ik besloot om direct een grote zweefparasol te kiezen en ben voor de maat 300x300cm gegaan. Hierdoor heb ik dus een grote vierkante plek met schaduw gecreëerd voor de warme dagen. Er stond nog een laatste keuze op mij te wachten, welke kleur ik de zweefparasol wilde hebben. Er is een groot aanbod van kleuren, maar al snel viel mijn oog op de donkergrijze, dit past goed bij mijn tuinmeubilair. Ik was erg blij met de aanschaf en kon nu met een gerust gevoel de hittegolf tegemoet gaan.