25 januari 2022

Hoe stel je een veelzijdige kledingkast samen

2 min read

De kleding die men draagt is onderdeel van de persoonlijkheid. Sommige mensen neigen meer naar bepaalde stijlen, en dat is vaak een reflectie van wie de persoon is. Sommige mensen besteden meer tijd dan anderen aan hun kleding, en ook de kosten verschillen behoorlijk. Het kan lastig zijn om een geschikte kledingkast samen te stellen die goed bij jou past. Het belangrijkste is naar mijn mening om te beginnen met een goede kern van kledingstukken die als een basis vormen voor de alledaagse outfit. Met die gedachte in het achterhoofd heb ik hier een aantal tips om een basis op te bouwen waarmee je al behoorlijk veelzijdig bent. Met deze tips kan jij door slim in te kopen met relatief weinig kledingstukken een gigantische hoeveelheid outfits samenstellen. 

Zie het als investering

Het is verleidelijk om goedkope kleding te kopen, maar dit is lang niet altijd de beste optie in financieel opzicht. Dat klinkt gek, want een trui die weinig kost lijkt toch beter voor de portemonnee dan een duurdere trui. Dit gaat lang niet altijd op en dit heeft te maken met een belangrijk verschil. Goedkopere kleding is vaak niet van dezelfde kwaliteit als een duurdere variant. Uiteraard betaal je soms ook voor het merk, maar met een duurdere trui ben je over het algemeen verzekerd van meerdere jaren plezier. Als een trui die drie keer zo duur is maar liefst vijf keer zo lang mee gaat is het dus op lange termijn goedkoper. Op die manier is het dus handig om goede kleding als een investering voor de toekomst te zien.

Kies een handjevol broeken shirts en truien

De magie van meerdere kledingstukken onderling combineren is dat het totaal aantal mogelijkheden ontzettend snel toeneemt. Als je één broek en één trui hebt dan is er maar één combinatie mogelijk. Met twee van ieder kledingstuk zijn er al vier mogelijkheden, enzovoorts. Door bijvoorbeeld twee truien, vijf shirts, drie broeken en twee paar schoenen te kopen heb je al zestig verschillende mogelijkheden. Koop deze basis bij hetzelfde merk zodat het allemaal goed bij elkaar past. Een goede keuze vind ik zelf Black Bananas. Zeker tijdens de Black Bananas sale is het makkelijk om deze selectie bij elkaar te sprokkelen. Kies hierbij voor relatief neutrale kleuren en patronen zodat het makkelijk te combineren valt met andere kledingstukken. Naast deze basis kan je natuurlijk extra's kopen om een specifieke combinatie te dragen die een volledige outfit is.