Hoortoestellen vergelijken

      Geen reacties op Hoortoestellen vergelijken

Welk hoortoestel kun je nu eigenlijk het beste kiezen en waar moet je op letten bij het kopen van een hoortoestel? Er komt vaak heel wat op je af bij het aanschaffen van een hoortoestel. Er zijn verschillende typen met verschillende extra functies en je weet misschien niet welk gehoorapparaat je het beste kunt kiezen. Je kunt het beste eerst verschillende hoortoestellen vergelijken voordat je tot aankoop overgaat. In dit artikel leggen wij je uit waar je op moet letten.

  1. Kies voor AHO of RIE
hoortoestellen vergelijken

Er zijn twee verschillende typen hoortoestellen: AHO-hoortoestellen en RIE-hoortoestellen. Het voornaamste verschil tussen deze twee soorten is de zichtbaarheid. Bij het AHO-hoortoestel zit de receiver in de behuizing die achter het oor wordt geplaatst. Hierdoor is de behuizing groter. Bij het RIE-hoortoestel zit de receiver in het slangetje, waardoor het apparaat minder goed zichtbaar is.

  1. Denk na over de luisteromstandigheden

Sommige hoortoestellen zijn meer geschikt voor buiten, terwijl andere hoortoestellen weer beter zijn in het theater. Welk apparaat voor jou het beste is hangt af van jouw luisteromstandigheden. Ga je vaak naar het theater? Kies dan voor een hoortoestel dat hiervoor geschikt is. Als je vaak wandelt of fietst, kun je het beste kiezen voor een gehoorapparaat met windruisonderdrukking.

hoortoestellen vergelijken
  1. Laat je adviseren

De audicien kan je gehoor meten, maar je ook helpen met het kiezen van een hoortoestel. Schakel zijn of haar hulp in en leg uit wat jouw wensen en voorkeuren zijn. Zo kun je samen verschillende hoortoestellen vergelijken en een keuze maken.