Krachttraining vrouwen

      Geen reacties op Krachttraining vrouwen

In elke willekeurige sportschool zie je dat vrouwen op de cardio-apparatuur bezig zij en de mannen aan krachttraining doen. Bij krachttraining voor vrouwen denken veel dames dat ze spierballen gaan ontwikkelen. Dit is een fabeltje. Vrouwen zitten in een ander lichaam dan mannen. Zij ontwikkelen spieren tijdens hun krachttrainingen, maar worden nooit een bodybuilder. Wanneer vrouwen aan krachttraining doen zullen ze soepeler, sterker en er slanker uit gaan zien. De spieren die je als vrouw ontwikkeld zorgen ervoor dat je meer calorieën gaat verbranden, dus ook gaat afvallen. Natuurlijk verbrand je calorieën bij een flinke cardio-workout. Maar een krachttraining levert op den duur toch meer op. 24 Uur na een flinke krachttraining is je lichaam nog steeds vetten aan het verbranden. Er worden nog eens extra 100 calorieën verbrand. Dat is toch op jaarbasis al snel 2 kilo lichaamsgewicht.

Krachttraining vrouwen

Veroudering

Hoe ouder de mens wordt, hoe meer spiermassa er verdwijnt. De huid wordt slapper en er vormen zich rimpels. Door een paar keer per week krachttraining te doen, ga je veroudering tegen. De spieren blijven op het juiste niveau en geven je lichaam een jonge uitstraling. Wie wil als vrouw nou niet een paar mooie bovenarmen zonder al te veel gezwieber van de huid wanneer je iemand uitzwaait. Krachttraining zorgt voor een betere hormoonbalans, meer zelfvertrouwen en je wordt sterker. Met gemak til je een kind of een zware boodschappentas op. Je houding zal verbeteren, je hebt minder kans op blessures en het gaat veroudering tegen.

Krachttraining vrouwen

Beginnen met krachttraining

Ga je al geruime tijd naar een fitnesscentrum maar alleen voor de cardio? Zeg al die apparatuur maar gedag en begin met het trainen van kracht. Een warming-up op bijvoorbeeld een roeiapparaat is prima, maar doe dit dan een minuut of 10 en ga direct met gewichtjes etc. aan de slag. Vraag aan de personal trainer wat je wel en niet kan doen om spieren te ontwikkelen. Je zult zien dat in de loop van een maand of 3 je lichaam strakker en steviger word.