25 januari 2022

Ondergoed voor heren

2 min read

Je zal het misschien niet denken maar ondergoed is een heel belangrijk deel van je outfit. Het zit dan weliswaar onder je kleding maar toch is het fijn als het comfortabel zit. Ondergoed moet je in de perfecte maat kopen want anders heb je de kans dat het gaat schuren of dat het te los gaat zitten en dat is beide niet prettig. Velen van ons voelen zich prettig in een mooi setje lingerie of in een mooie boxershort. Zelfverzekerdheid en moed zijn twee eigenschappen die erbij kunnen komen kijken wanneer je mooi ondergoed draagt. Maar wat voor soorten en merken onderbroeken zijn er eigenlijk allemaal?

Merken ondergoed

In bijna elke kledingwinkel waar je tegenwoordig komt vind je wel een aantal boxershorts. Maar wat zijn nou goede merken? Bij de bijenkorf vind je merken zoals Calvin Klein, Levi’s en Tommy Hilfiger. Dit zijn meestal boxershorts in het wat hogere prijs klassement. Dit kan betekenen dat de kwaliteit van de onderbroeken ook wat langer mee gaan maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Bjorn Borg boxers zijn daar dan een goed alternatief voor. Deze boxers zijn vrij bekend bij de meeste mannen en zit ook in het midden klassement qua prijs. De boxers zijn er meestal in allerlei verschillende kleuren en printjes. Van gekke palmbomen tot flamingo’s, het kan tegenwoordig niet gek genoeg qua onderbroeken. Verschillende mannen vinden het natuurlijk leuk om zo’n gekke onderbroek te dragen en voelen zich er ook wel zelfverzekerd door.

Soorten ondergoed

Er zijn heel veel verschillende soorten ondergoed, voor elke man een passende vorm en maat. Het grootste verschil is pasvorm. De pasvorm bepaalt hoe het ondergoed valt, en wat voor soort ondersteuning het biedt. Uitstraling speelt ook een rol. De drie bekendste modellen zijn de boxershort, de sportslip en de trunk. Modellen die minder bekend zijn, of minder gedragen worden, zijn de string, de bikini, en de jockstrap. Naast de pasvorm is het materiaal ook belangrijk. Het meeste herenondergoed wordt gemaakt van katoen, maar er zijn ook bamboe boxershorts en thermo-ondergoed verkrijgbaar. De boxershort is ruimvallend ondergoed met wat langere pijpen. De pasvorm van een boxershort wordt ook wel ‘loose fit’ genoemd. Een trunk of hipster is nauw aansluitend ondergoed met wat kortere pijpen dan de boxershort. Door dat de onderbroek strakker zit is geeft hij ook wat meer ondersteuning. Een slip is een van de strakste modellen herenondergoed. Een slip heeft geen pijpen maar een uitsnede op het bovenbeen. Slips zijn zeer nauwsluitend en bieden daarom veel ondersteuning.