Soort tassen

      Geen reacties op Soort tassen

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten tassen, omdat een tas bij elke verschillende situatie een andere functie kan hebben. In dit artikel vind je meer informatie over een aantal tassen

Satchel

Een Satchel is eigenlijk een grote en stevige handtas die een brede platte bodem heeft, de opening van de tas is bedekt met een flap, het heeft een schouderband en twee kleine handgrepen en ritsen of clips voor het afdichten van de zakken. Dit type handtas kan worden gedragen door zowel mannen als vrouwen. Meestal wordt het gedragen, met de riem over een van de schouders en de tas die rust op de tegenovergestelde heup.

Satchels worden meestal gebruikt om veel grote items zoals boeken, bestanden of zelfs een laptop te dragen. Ze worden het meest gebruikt door die mensen die gaan werken. Een bekend merk die satchels maakt is gianni chiarini.

Bucket bag

Zoals de naam al aangeeft, heeft een bucket bag de vorm van een emmer. Meestal met een opening boven en een trekkoord sluiting en ook twee schouderbanden. Dit type handtassen is zeer ruim en wordt voornamelijk gebruikt door veel vrouwen.

Vanwege het ruime ontwerp en de stevige structuur worden de bucket bags over het algemeen gebruikt om veel items te dragen die je ook vinden in een gewone tas zoals make-up, geld, mobiele telefoons of ook grotere items zoals schoenen of zelfs tupperware. Een bekend merk dat bucket bags maakt is patrizia pepe.

Clutch

Een clutch is een van de kleinste type handtas die beschikbaar is en is ook in wezen een kleine, zeer fancy uitziende, type zakje. Het is meestal rechthoekig van vorm die gespen of zelfs ritsen hebben en meestal is er geen type riem aan bevestigd. Zo wordt het meestal rechtstreeks gedragen door de hand van de eigenaar of in de tas.

Een Clutch wordt meestal gebruikt door vrouwen om hun zeer kleine spullen te dragen, zoals de pinpas, geld, make-up en ook als er nog ruimte over is, een mobiele telefoon. Vrouwen gebruiken ze meestal als ze de stad uit gaan met speciale jurken en willen niet iets te omvangrijk meenemen.