Van bijbaan naar carrière

      Geen reacties op Van bijbaan naar carrière

Velen hebben naast school een bijbaantje. Of dat nu oppassen is bij gezinnen, kranten rondbrengen of fruit plukken in de zomer. Het voordeel van deze ervaringen is dat je ervaring opdoet op de arbeidsmarkt. Ook al werk je niet fulltime, ondertussen kan je al wel ruiken aan een bedrijf en vakgebied. Zo kan je erachter komen of je er je beroep van zou willen maken en wat voor bedrijfssfeer er bij je past. Als je dan eenmaal na je school of opleiding aan je carrière begint, kan je gerichter naar werk zoeken. Je start niet helemaal vanaf nul, maar weet al een beetje wat je wel en niet aanspreekt. Dat is erg waardevol.

Beroepskeuze

Zo kwam ik er door een bijbaan achter dat ik de logistiek erg interessant vond. Ik had dat helemaal niet verwacht. Ik zocht gewoon werk waar ik snel kon beginnen en geld kon verdienen voor mijn vakantie naar Spanje. Gelukkig kon ik snel als magazijnmedewerker aan de slag. Het was bij een industriële bakkerij. Ik was geschikt, omdat ik fysiek sterk ben en goed kan hoofdrekenen. Ik leerde er snel schakelen. Duidelijk werd dat ik stressbestendig was en snel inzicht had in het distributiesysteem. Al gauw wilde ik er meer in verdiepen en besloot daarom van opleiding te veranderen. Er is namelijk veel werk in de logistiek en er zijn doorgroeimogelijkheden. Ik deed op dat moment een kunstzinnige opleiding en hoewel ik het erg leuk vond, begon ik me toch af te vragen of ik wel het type ervoor was om er echt carrière in te maken. De logistieke sector bood mij meer zekerheid en ik vond het ook nog eens erg interessant!

Vitale sector

Na mijn opleiding afgemaakt te hebben, ben ik op zoek gegaan naar logistiek vacatures. Er is altijd veel aanbod in, dus dan heb je het voordeel goed te kunnen kijken bij welk bedrijf je graag wil werken. Ik heb een baan gekregen waarbij ik de voorraad beheer van producten voor supermarkten. Het is nu keihard werken vanwege de coronacrisis, maar ik ben blij mijn steentje bij te kunnen dragen. Ook al is het niet fijn dat we deze crisis met zijn allen doormaken, toch blijkt er wel door hoe belangrijk logistieke processen zijn. Voor iedereen is duidelijk dat het tot de vitale beroepen behoort en ik ben er dan ook behoorlijk trots op dat ik zo’n beroep heb! Het is essentieel voor de maatschappij en dat geeft een gevoel van voldoening als je aan het werk bent. Ik hoop dat meer mensen hierdoor enthousiast worden voor het beroep. Samen staan we sterk!