Waarom is een goede zorgverzekering afsluiten zo belangrijk?

Elke Nederlander die hier woont is verplicht om een basis zorgverzekering af te sluiten. Dit is mega belangrijk om te hebben zodat je zelf niet plots voor grote bedragen komt te staan. Veel Nederlanders hebben niet door hoe duur nou eigenlijk medische zorg is en hoe belangrijk het daarom is om een zorgverzekering te hebben. Als jij een ongeluk hebt en komt hierdoor in het ziekenhuis te liggen kan dit wel duizenden euro’s kosten. Daarom hebben wij als Nederlanders zoveel geluk met onze zorgsysteem. Onze verzekeringen dekken zoveel kosten die wij zelf niet eens door hebben.

Hierom heeft de overheid het verplicht gemaakt om een zorgverzekering te hebben zodat mensen niet hoeven te kiezen voor geld of je eigen gezondheid.

Wel heb je natuurlijk met elke zorgverzekering dat het eerste deel eigen risico is. Dit eigen risico verschilt bij elk pakket want je kan zelf beslissen hoe hoog je dit wilt. Het geld natuurlijk wel dat als je een hoog eigen risico hebt zal de premie per maand lager zijn en andersom.

Maar het beslissen van wat jij nou echt belangrijk vindt als zorgwensen en hoe hoog je je eigen risico wilt zijn lastig om te beslissen. Hierom zijn er websites ontworpen zoals www.zorgkiezer.nl die jou helpen om een zorgverzekering te kiezen.

Bij deze websites kan jij zelf al jouw zorgwensen invullen en zij maken voor jou een heel netjes overzicht van welke zorgverkeringen en pakketten hierbij passen. Ook staan de prijzen er gelijk bij zodat jij extra goed zelf kan vergelijken en een goeie beslissing kan maken. Zorgvergelijkers besparen jou hierom zoveel tijd en geld.

Wel is het belangrijk dat je op tijd beslist of je wilt overstappen op een andere zorgverzekeraar. Dus wacht hier niet te lang mee. Je kan tot 31 december beslissen om naar een andere zorgverzekeraar over te stappen. Als je dit later dan 31 december doet kan het niet meer en wordt jouw huidige zorgverzekering weer verlengt met een jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *