Wel of geen begrafenispolis of uitvaartverzekering

In Nederland heeft ongeveer 70% van de mensen een begrafenispolis ofwel uitvaartverzekering. Met een begrafenispolis of uitvaartverzekering ben je verzekerd tegen (de meeste) kosten van je uitvaart. Waarom hebben zoveel Nederlanders een begrafenispolis (uitvaartverzekering)? Is een uitvaartverzekering echt nodig? In Nederland is het niet verplicht om een uitvaartverzekering te hebben. Dat veel mensen zich toch verzekeren tegen de kosten van een uitvaart komt omdat niet iedereen het geld voor een uitvaart op zijn bankrekening heeft staan. De minimale kosten voor een uitvaart liggen tussen de € 5.000,- en € 8.000, -. In de meeste gevallen zijn de kosten echter hoger! Wil je dat jouw nabestaanden niet voor hoge kosten komen te staan dan is het verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten. Voor het verkrijgen van de meest passende uitvaartverzekering is het vergelijken van uitvaartverzekeringen een goede optie.

Welke begrafenispolissen of uitvaartverzekeringen zijn er?

Bij aanbieders van begrafenispolissen of uitvaartverzekeringen kun je kiezen tussen meerdere soorten verzekeringen. De begrafenispolissen of uitvaartverzekeringen die het meeste worden afgesloten zijn de kapitaalverzekering; de naturaverzekering en de sommenpolis. Bij de naturaverzekering ben je verzekerd voor diensten en producten. Steeds vaker kun je ook een bedrag aangeven voor vrije besteding. In de meeste gevallen zit je met een natura uitvaartverzekering vast aan een vaste uitvaartonderneming. Bij een sommenpolis wordt een vast bedrag uitgekeerd aan de nabestaanden die hiermee de kosten van jouw uitvaart kunnen betalen. Dit bedrag is vrij besteedbaar! Bij een kapitaalverzekering wordt ook een bedrag uitgekeerd, maar dat bedrag moet worden besteed aan jouw uitvaart! Je kunt op de website van overstappen.nl verzekeringen met elkaar vergelijken. Vul je gegevens én je wensen in en bekijk welke verzekering het beste bij je past.  

Wat betaal je voor een uitvaartpolis en waar moet je op letten

Je betaalt voor een natura- en sommen-uitvaartverzekering een maandelijkse of jaarlijkse premie. Voor een kapitaalverzekering leg je een vast bedrag in. Je kunt dit bedrag eventueel aanvullen met een maandelijks bedrag. De premie voor je uitvaartverzekering is afhankelijk van het soort verzekering dat je afsluit. Daarnaast is ook de leeftijd waarop je de verzekering afsluit belangrijk voor de premieberekening. Iedereen vanaf 18 jaar kan een uitvaartverzekering afsluiten. Kinderen kunnen bij één van de ouders op de polis worden bijgeschreven. Wanneer een kind 18 jaar wordt krijgt het een eigen begrafenispolis. Wanneer je een uitvaartverzekering gaat afsluiten let dan ook op de ‘kleine lettertjes’. Niet alles bij een uitvaart wordt vergoed waardoor nabestaanden misschien zelf toch nog kosten moeten betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *