28 november 2021

Zelfstandig stoppen met alcohol, zo doe je dat!

2 min read

Alcohol en drugs worden als twee verschillende dingen gezien, maar wist je dat alcohol ook tot de drugs soorten behoort? Het is een door de maatschappij geaccepteerde drug, iedereen die boven de 18 jaar is kan er makkelijk aan komen. Juist omdat je er zo makkelijk aan kan komen is het voor iemand die verslaafd is aan alcohol onwijs moeilijk om te stoppen met alcohol drinken. Heb jij het gevoel dat je soms wel eens iets te veel drinkt? Lees dan gauw verder en pas de onderstaande vijf tips toe om te minderen met alcohol drinken. 

Vijf tips om te minderen

  1. Er is bijna niemand die een goede uitdaging uit de weg gaat, ga daarom met je vrienden een challenge aan om een x periode geen alcohol te drinken. Op deze manier is het net een spel en doe je het niet alleen. 
  2. Wees trouw aan jezelf ongeacht wat je omgeving zegt. Maak duidelijke afspraken met jezelf wat je wil drinken en hoeveel, maar ook de consequentie als je je eigen gemaakt afspraken schaad.
  3. Breng je drank gedrag in kaart voor jezelf, zodat je bewuster gaat drinken. Schrijf op hoeveel je drinkt, wat je drinkt, maar vooral waarom je drinkt. 
  4. Zorg voordat je gaat stappen dat je zelfvertrouwen goed op peil is. Vaak drinkt men te veel om hun ego een boost te geven. 
  5. Naast zelfvertrouwen kan gemakzucht ook de boosdoener zijn. Want hoe makkelijk is het om te blijven drinken als het voor je neus staat. Door water of een frisje op tafel te hebben staan neig je minder snel naar de alcohol te grijpen. 

Bron: https://www.connection-sggz.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *